Perquè prenguem consciència de la immensitat de l’Univers...



Al llarg de les nostres vides hi ha persones que creiem importants i imprescindibles, sense les quals no podríem viure. Després de veure aquest vídeo, és quan realment et dones compte de la importància que tenim en l'Univers.

Fa tot just dos mesos, el Museu Americà d’Història Natural va penjar a la xarxa aquest espectacular vídeo. Es tracta d’una reconstrucció informàtica que ens mostra un viatge des de la superfície de la Terra fins als límits de l’Univers conegut.

Tot i haver rebut prop de dos milions de visites en la web del museu, a Espanya segueix sent un treball pràcticament desconegut. És per aquesta raó que l’he penjat en el meu blog, per intentar arribar al màxim de persones possible. El que fa que aquest vídeo sigui únic i diferent de la majoria dels que s’han fet fins ara és que tot el que apareix està basat en dades reals. No es tracta d’un vídeo artístic realitzat segons simples criteris estètics, sinó d’una autèntica reconstrucció de tot el que sabem i coneixem de l’univers en que vivim. Les dades necessàries per a la realització del vídeo estan extretes del Sloan Digital Sky Survey, que ens proporciona possiblement una de les visions més completes de l’Univers.

Tot i haver travessat uns límits inimaginables fa uns anys, cal destacar que fins el moment, i com a causa de la posició geogràfica en la que es troba el telescopi de dos metres i mig de l’Apatxe Point Observatory, en Nou Mèxic, utilitzat per el Sloan Digital Sky Survery, existeixen zones que físicament no pot observar (zones fosques). És per aquesta raó que la distribució de les galàxies observades en el vídeo tenen forma de dos cons units per la punta (el punt d’unió és la Terra) i la resta apareix en negre.
En total, el treball comprèn un milió de galàxies. El viatge comença amb les muntanyes de l’Himàlaia i acaba en el límit mateix del que poden observar els instruments més portents que disposem: els ecos del Big Bang, a 13.7000 milions d’anys llum de distància.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada